Kategoriarkiv: expressen nyheter idag

Varför får man träningsvärk

varför får man träningsvärk

I folkmun är det mjölksyra och därför använder jag det här. Forskarna resonerade som så att om man får ont i musklerna under aktivitet när det finns mycket mjölksyra i musklerna så kanske det ansamlas och ligger mjölksyra kvar även efter aktiviteten och att det då leder till träningsvärk. Det var nog främst. Sanningen är att vi inte riktigt vet vad det är som händer i kroppen när vi har träningsvärk. Men forskarna börjar vara överens om vilken typ av belastning som skapar träningsvärken. När muskeln förlängs under belastning, det som kallas den excentriska rörelsen, får vi träningsvärk. Att bromsa en rörelse. Träningsvärk kan uppstå efter man tränar, och alla från elitidrottare till otränade kan få det. Här kan du läsa mer om träningsvärk.

Mailkonversation

mailkonversation

Älskar att ha skön mailkonversation med heta kvinnor. Man kan inleda ett skönt rollspel bl a. Några här som oxå. Din fråga: Hej! Är skolsköterskor skyldiga att spara mailkonversation som gäller elever i journalsystemet? Både från föräldrar, elever själva och lärare. Många gånger ersätter ju mail telefonsamtal som vi dokumenterar. Vi har ingen information att visa om den här sidan.

Gunilla hasselgren

gunilla hasselgren

Om jag vore Dr Gunilla Hasselgren i SVTs Fråga Doktorn skulle jag inte vilja öppna munnen och visa min uppenbara okunnighet när det gäller sköldkörtelsjukdomar. Så pinsam hon är! I gårdagens program stod hon och hånade alla drabbade genom att säga att medicinen som ges är Levaxin och när man. Gunilla Hasselgren drömde om att bli skådespelare men valde tryggheten och ett yrke som garanterade jobb. En dag hon gick på audition och där öppnades en ovä. Gunilla Hasselgren är en av 18 nya hedersdoktorer som promoveras på fredag. I TV-programmet Fråga doktorn förmedlar hon medicinsk kunskap till cirka en miljon tittare i veckan. Allt började med en utbildning till läkare i Uppsala.

Ahlsell.se

ahlsell.se

Spar tid och pengar med Ahlsell. Ahlsells produktutbud och leveransvillkor till golfklubbar förbättrar inköpsrutiner och sänker driftskostnader. Avtalet omfattar förmånliga priser och skräddarsydda erbjudanden till klubbar. Dessutom finns en utbildningsfond som ger klubbens anställda möjligheten till. VD och Koncernchef, Ahlsell AB +46 8 70 00 · [email protected] · Kennet Göransson · Ekonomidirektör +46 8 70 00 · [email protected] · Magnus Nordstrand · Inköpsdirektör +46 8 70 00 · [email protected] · Claes Seldeby · Landschef Sverige +46 8 70 ahlsell är det ledande tekniska distributören i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Handla online i Ahlsell webbutik.

Emil forsberg

emil forsberg

Red Bull Leipzig gjorde succé i Champions League mot Porto – och Emil Forsberg gjorde mål. Forsberg gjorde sin seniordebut i landslaget den 17 januari i en vänskapsmatch mot Moldavien som man vann med 2–1. Emil Forsberg var en del av den Svenska startelvan under EM i Frankrike och i öppningsmatchen mot Irland hade Forsberg ett bra läge att göra mål men missade. Forsberg gjorde en  ‎Klubbkarriär · ‎Klubbstatistik · ‎Internationell karriär. Daniel Kristoffersson skriver om Emil Forsberg och den svenske landslagsspelarens framtid.

Långstrump

långstrump

En morgon är hela världen vit av snö, och Pippi rider ut på en härlig ridtur. Tommy och Annika går förstås i. Hon bor utan föräldrar i ett hus kallat Villa Villekulla tillsammans med sin prickiga häst Lilla gubben och sin apa Herr Nilsson. Hon äter "krumelurpiller" (som gör att man aldrig blir stor), hennes mamma är i himlen, hennes pappa Efraim Långstrump är kung på söderhavsön Kurrekurreduttön och hon har en kappsäck full med. Pippi Långstrump - Pippi flyttar in i Villa Villekulla. Del 1 av Pippi flyttar in i Villa Villekulla. Som vanligt när Tommy och Annika är på väg hem från skolan, går de förbi Villa Villekulla. Och som vanligt säger de "Tänk om det kunde flytta in någon där, någon som hade barn". Då ser de plötsligt någon röra sig därinne - en.

Benify

benify

Benifys app ger dig tillgång till information om din lön och förmåner på ditt företag. Sök efter personalrabatter och läs vilka förmåner företaget erbjuder. Benifys är Sveriges ledande aktör inom TCM, Total Compensation Management, med merparten av Sveriges största företag som kunder. Vi hjälper företagen att erbjuda. Benify AB, - På yalith.info hittar du, bokslut, nyckeltal, koncern, koncernträd, styrelse, Status, varumärken, offentliga värden, adress mm för Benify AB. Benify är ett svenskt IT-bolag bildat som finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien och Frankrike. Benify fick sitt namn i december efter att tidigare hetat Flexpay Bolaget blev och utsett till Superföretag av Veckans Affärer. Benify har flera år i rad varit ett av.

The fate of the furious 8

the fate of the furious 8

Dom Torettos gäng är stabilt underhållande i "Fast & furious 8". Pressbild. Foto: Matt Kennedy Det blir parodiskt roligt många gånger, men så fort en motor brummar är "Fast & furious 8" onekligen mycket underhållande. Vågar vi hoppas på att Fakta: Fast & Furious 8. Originaltitel: The fate of the furious. Det är därför som Fast & furious, och för all del även James Bond, fortsätter att vara vinstmaskiner. Fast & furious 8, som i USA heter The fate of the furious, inleds med svettig street racing i Havanna, där det finns gott om skrotfärdiga gamla amerikanare. Prologen är snyggt gjord av regissören F Gary Gray. Med Dom och Letty på smekmånad, Brian och Mia förtidspensionerade och det övriga gänget på fri fot har alla i gruppen skaffat något som liknar vanliga liv. Men när en mystisk kvinna lockar in Dom på brottets bana, och dessutom får honom förråda de som står honom närmast, ställs de åter inför utmaningar som kommer.

Bankgirobetalning tid

Hej vilka bryttider har ni? Förfallodatum måste vara två dagar framåt i tiden. När du anger förfallodatum når pengarna mottagaren på förfallodatum och uttaget sker från kontot bankdagen före förfallodatum. Om förfallodatum infaller en lördag eller helgdag når pengarna mottagaren vardagen (bankdagen) före förfallodatum och uttaget från kontot. Är lite sent ut undrar därför hur lång tid det tar för en bankgirobetalning att nå mottagaren????Hur lång tid innan bankgirobetalning når mottagaren.

Guldpris diagram

guldpris diagram

Diagram över guldets prisutveckling. Se det aktuella guldpriset för idag jämfört med valfri period. Tillgängliga valutor. SEK; USD; EUR. Tillgängliga metaller. Guld (XAU); Silver (XAG). Vy-alternativ. Linje-diagram – (Klassiskt alternativ); Candlestick-diagram – Upptäck hur priserna är vid börsens öppning och stängning. Tillgängliga perioder. 24h; 72h; 30 dagar; 2 år; 3 år; 5 år; 10 år. Diagram. Förutbestämda intervaller. Ovanstående graf visar spotpriset på guld omräknat till gram och svenska kronor. Datakälla till grafen är yalith.info Jag själv investerar en hel del i guld eftersom det är ett bra komplement till andra tillgångsslag såsom aktier, fonder, fastigheter och kontanter. Jag har skrivit ganska mycket om guld som investering och.