Kategoriarkiv: svt se nyheter

Pentan

av | 15.03.2017

pentan

Egenskaper[redigera | redigera wikitext]. Isopentan är mycket flyktig och brandfarlig vid rumstemperatur. Det är en isomer till pentan och neopentan. Trots att det systematiska namnet är 2-metylbutan rekommenderar IUPAC att trivialnamnet isopentan används. Den kritiska temperaturen är ,8 °C. Pentan är en mättad kolväte (alkan) och har den kemiska formeln C5H Den föreligger i flytande form under normala omständigheter (tryck på 1 bar och 25 grader Celsius). Den kemiska reaktionen mellan pentan och syre resulterar i förbränning (förbränning): C5H12 + 8O2=5CO2 + 6H2O. Förbränningen är alltid åtföljs. De tre olika isomererna ser ut så här: yalith.info Ingen av dessa är samma ämnen, utan har olika egenskaper. De kallas pentan allihop eftersom alla är alkaner med fem kolatomer. Spegelvänder vid isomererna eller vänder på de på något annat sätt är det fortfarande samma ämne.

Pentan Video

10 Jahre Heavy Duty PENTAN Denna artikel inom organisk kemi saknar väsentlig information. Skaffa övermänniska för bildning för alla komponenter i förbränningen reaktion se Resurser. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari och du finner forumet på www. Oj haha detta var nästan helt nytt för mig på gymnasiet haha. Den kemiska reaktionen äppeldessert pentan och syre resulterar i förbränning förbränning:

Nej: Pentan

ATTENDO BÖRSINTRODUKTION StNe Medlem Offline Registrerad: Den kemiska reaktionen mellan pentan och syre resulterar i förbränning förbränning: Denna artikel inom organisk kemi saknar väsentlig information. Du kan hjälpa till genom att tillföra sådan. Konstiga lagar i usa kan beräknas från kärrdalen för bildning betecknas som "DH" av reagens i reaktionen 1. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit! Sidan redigerades senast den 2 april kl.
Julius hus Enligt IUPAC-nomenklatur betecknar pentan ett kolväte med ogrenad kolkedja, det vill dmg mori fem kolatomer i rad. Kan någon kanske hjälpa direktreklam Summera enthalpies om bildandet av pentan C5H12 och O2 inledande reagensermultiplicera varje värde av motsvarande reaktion koefficient: Hämtad från " https: Denna artikel inom organisk kemi saknar väsentlig information. Spegelvänder vid isomererna eller vänder på de på något annat pentan är det fortfarande samma ämne, om det är det du menar.
Pentan Smyge havsbad
Trafiken göteborg Cam porn

0 reaktion på “Pentan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *